Збільшення попиту на споживчі кредити підтримується завдяки зростанню офіційної заробітної плати та частки соціальних виплат.

Про це йдеться в аналітичному огляді експертів рейтингового агентства «Рюрик».

Аналітики відзначили, що станом на початок грудня 2013 року, середнє значення процентної ставки за кредитами, наданими суб'єктам господарювання, склало 14,5% у національній валюті і 8,6% в іноземній валюті.

Дані показники, за їхніми словами, значно нижчі, ніж на початок минулого року, коли ставки були зафіксовані на рівні 20,2% і 9,5% відповідно.

Водночас експерти звернули увагу, що роздрібний клієнтський кредитний портфель у січні-грудні 2013 року збільшився на 3,06%.

«Основною складовою частиною роздрібного клієнтського кредитного портфеля є споживчі кредити, в тому числі «кешеві» кредити, попит населення на які протягом року має тенденцію до збільшення. Значний попит населення на споживчі кредити підтримується за рахунок зростання рівня офіційної заробітної плати та зростання частки соціальних виплат», - уточнили вони.

Аналітики також зазначили, що в листопаді минулого року обсяг простроченої заборгованості зменшився на 3,67% (2660 млн грн) і станом на 1 грудня 2013 року склав 74155 млн грн.

«Це відповідає 8,33% клієнтського кредитного портфеля і, в свою чергу, повною мірою покривається сформованими резервами», - переконані в РА «Рюрік»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319