Незважаючи на те, що політичні акції протесту локалізовані в центрі Києва, незручності, пов'язані з ними, відчуваються навіть у найбільш віддалених районах міста. Як розповів директор КБУ «Контактний центр міста Києва» Єгор Стефанович, все частіше в контактний центр 15-51 надходять скарги киян на Майдан від киян, які проживають у спальних районах.

«Дійсно, якщо в перший час було дуже багато скарг від мешканців центральних вулиць, які найбільш постраждали від дій протестувальників, то зараз йде тенденція збільшення скарг мешканців віддалених районів. В першу чергу, кияни просять забезпечити правопорядок і безпеку жителів міста. Були прохання мешканців Троєщини, Нивок, Голосієво посилити патрулювання вулиць міліцією. Кияни зазначають, що в цих віддалених від центру районах були помічені групи агресивно налаштованих осіб, які вигукували радикальні гасла і нав'язували свою думку громадянам. Також люди стурбовані тим, що в столицю під приводом участі в акціях протесту прибули асоціальні елементи з різних куточків країни, які частину часу проводять на Майдані, а частину - займаючись протиправними справами в спальних районах столиці», - зазначив Єгор Стефанович.

Як зазначають співробітники Контактного центру, зафіксовано кілька скарг киян на спроби вимагання. Якісь особи нібито ходять по квартирах мешканців столиці і, представляючись активістами Майдану, вимагають «матеріальної допомоги».

«Ми не знаємо, чи дійсно ці люди - учасники акцій, або вони просто шахраї. Як би там не було, але кияни, обґрунтовано побоюючись за свою безпеку, безпеку своїх дітей, просять владу навести лад у місті», - сказав Стефанович.

Нагадаємо, що за останній час на самому Майдані зафіксовано кілька випадків серйозних правопорушень. Зокрема, охороною Майдану виявлено кілька злочинців, які крали цінні речі учасників акцій. Злодії жили разом з протестувальниками і, користуючись нагодою, обкрадали громадян. Мали місце й інші злочини, зокрема, правоохоронними органами зафіксовано факт зґвалтування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96