Опозиція розраховувала на активніше втручання іноземних політиків у внутрішні справи України - аж до допомоги насильно повалити владу. Така інформація була оприлюднена на офіційній сторінці громадської Ради Майдану у соціальній мережі Facebook з посиланням на заяву лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока під час засідання цієї організації.

«Коли ми тільки починали спілкуватися з послами іноземних держав, то були в шоці. Вони говорили, що сприймають нас і Януковича однаково... Дипломати стверджували, що він є демократично обраним президентом, і якщо ми хочемо проти нього боротися, то тільки демократичними методами», - сказав політик.

На думку експертів, це фактично означає відмову зарубіжних політиків у відповідь на прохання опозиціонерів надати підтримку в насильницькому поваленні влади і державному перевороті. «Захід визнає нинішню українську владу легітимною і можливу зміну влади бачить тільки через чергові вибори», - прокоментував ситуацію політолог, який виявив бажання не називати свого імені.

Нагадаємо, раніше лідер партії «УДАР» Віталій Кличко також публічно звинуватив зарубіжних політиків в недостатній підтримці української опозиції. На зустрічі з віце-президентом Європарламенту Джанні Пітелло він сказав: «Серйозність ситуації змушує мене бути якомога відвертішим. Лише моральної підтримки нам недостатньо. Сьогодні потрібен політичний зростаючий тиск на режим Януковича...». Після цієї заяви частина українських політологів висловили думку про те, що вітчизняні опозиціонери не вірять у власні сили і розраховують тільки на допомогу Заходу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147