Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Бердичеві.
 
Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Житомирській області, сьогодні вранці в міліцію зателефонував директор однієї зі шкіл Бердичева, повідомивши, що на території навчального закладу невідомі звалили з постаменту пам'ятник Леніну.
 

Правоохоронці з'ясували, що повалення пам'ятника сталося близько 1:00. Звук від падіння чогось важкого почув сторож школи, який у цей час знаходився всередині приміщення. Однак охоронець виявив знесений пам'ятник тільки через півгодини під час чергового обстеження території школи, тільки вранці повідомивши адміністрації навчального закладу про подію.
За словами директора школи, пам'ятник Леніну не перебував на балансі навчального закладу. Статуя була повалена з допомогою мотузки.
 

«До події, очевидно, причетна група осіб, адже скинути з постаменту висотою 1,75 метра бетонний пам'ятник висотою більше 2 метрів самостійно навряд чи зможе одна людина. Унаслідок падіння статую істотно пошкоджено», - зазначили в міліції. З місця події правоохоронці вилучили частину мотузки, за допомогою якої був повалений пам'ятник.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація - ч.1 ст.296 (хуліганство ) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження правоохоронці з'ясовують всі обставини події та причетних до скоєння кримінального злочину осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177