У Черкасах під час сутички між активістами партії «Демократичний Альянс» та правоохоронцями, що виникла біля Центру дитячої та юнацької творчості, постраждав міліціонер. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління МВС.

За даним фактом слідчим відділом Придніпровського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Згідно з повідомленням, 5 січня в Черкасах на площі біля міськвиконкому Черкаським обласним центром Всеукраїнського молодіжного громадського об'єднання «Демократичний альянс» було заплановано проведення заходу під назвою «Я вибираю ЄС». Для охорони громадського порядку під час проведення заходу були задіяні 25 працівників міліції.

В облуправлінні нагадали, що 6 грудня 2013 р. Черкаський окружний адміністративний суд виніс постанову про обмеження реалізації права на мирні зібрання на площі біля міськради.
Всупереч вимогам учасники акції намагалися провести захід і виставити апаратуру для демонстрації фільму.

«Співробітники міліції утворили живий ланцюг і не дали здійснити цей захід. Після цього організатори перейшли на майдан біля Центру дитячої та юнацької творчості. Представник Центру довів до відома присутніх, що заявок та повідомлень на проведення заходу в Черкаський міськвиконком «Демократичний альянс» не подавав», - йдеться в повідомленні.

Співробітники міліції попередили учасників несанкціонованої акції про недопущення порушення громадського порядку.

Постраждалий працівник міліції госпіталізований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173