Ідея опозиції закликати українців до масового зняття депозитів з державних банків і фінустанов оточення Президента України Віктора Януковича приречена на повний провал, вважає економічний експерт Борис Кушнірук.

Експерт підкреслив, що подібні акції є з самого початку мертвонародженими. «Страйки і протести можуть бути ефективні в колі однієї невеликої бізнес-структури. Якщо ж говорити про те, що опозиція хоче закликати людей нашкодити своїми руками собі ж, то люди навряд чи підуть на це», - каже Кушнірук.

За його словами, більшість українців розміщує депозитні вклади для того, щоб хоч якось за рахунок відсотків поліпшити своє фінансове становище. «Переважно - це люди середнього і низького достатку. І я дуже сумніваюся, що опозиціонерам вдасться переконати людей нашкодити собі заради політичних ідей і гасел», - підсумував експерт.

Кушнірук зазначив також, що за підсумками року банки помітно наростили свої депозитні портфелі, оскільки народ повірив у стабільність національної валюти.

Сьогодні активіст і координатор «Спільної справи» Олександр Данилюк повідомив на своїй сторінці в Facebook, що противники режиму готують відразу декілька масових акцій у новому році.

«Паралельно з всеукраїнським страйком готується кампанія з одночасного зняття громадянами коштів з банківських рахунків», - написав Данилюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1266