У приміщенні Київської міської ради невідомі проникли в комірчину, де зберігалася нагородна продукція: медалі та посвідчення до них, грамоти і подяки.


Як повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на співробітників управління кадрової роботи і нагород апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), частина пакетів з медалями була вилучена з комори, де вони зберігалися, і розкидана в сусідніх приміщеннях і на сходах.
 

«Технічні працівники виявили, що двері в комірчину, в якій зберігалася нагородна продукція, відчинені. Коли ми прибули на місце, то побачили, що замок зрізаний, все перевернуто, відсутня значна кількість медалей. Згодом, завдяки нашим співробітникам, ми знайшли в коморі їдальні близько 100 коробок з медалями і посвідченнями. Зараз ми наводимо порядок, розбираємо сміття, щоб мати можливість скласти ці нагороди, перерахувати їх і визначити, що зникло», - сказала заступник начальника відділу нагород Валентина Бебко.

Щоб з'ясувати, хто зламав двері і розкидав пакети з нагородами, на місці події працюють правоохоронні органи.
 

У кладовці відділу нагород зберігалися медалі як часів СРСР, так і часів незалежної України. Серед них: медаль «Ветеран праці», медалі, виготовлені з нагоди 1500-річчя Києва та до 50-річчя визволення України від фашистських загарбників, а також медалі, виготовлені з нагоди 50-річчя перемоги у ВВВ.

У відділі зазначили, що для перерахунку кількості медалей та оцінки збитків необхідний мінімум тиждень.
 

Нагадаємо, 1 грудня активісти масових протестів у столиці зайняли будівлю КМДА. З цього моменту вона знаходиться під їхнім контролем, а працівники міськадміністрації не ведуть свою діяльність належним чином.

11 грудня бійці спецпідрозділу «Беркут» здійснили спробу звільнити КМДА від мітингувальників, однак активісти не дозволили силовикам потрапити всередину будівлі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

613