Китайський криголам «Сюелун», який брав участь в евакуації 52 пасажирів з російського судна «Академік Шокальський» в Антарктиці, підтвердив, що після невдалого маневру застряг в льодах, повідомляє в суботу Австралійське управління морської безпеки (AMSA) на своєму сайті.

Раніше «Сюелун», котрий йшов попереду австралійського криголама Aurora Australis, на якому перебувають пасажири «Академіка Шокальського», призупинив рух через занадто товсту кригу. Тому Aurora Australis для обережності залишався в режимі очікування. У п'ятницю екіпаж китайського криголама повідомив AMSA про те, що пробиратися крізь лід буде безпечніше під час припливу вранці у суботу, повідомляє РІА «Новости».

«Спроба «Сюелуна» здійснити маневр через кригу сьогодні вранці виявилася невдалою. «Сюелун» підтвердив Австралійському управлінню морської безпеки, що виявився скутий кригою», - йдеться в повідомленні AMSA. При цьому, за даними відомства, китайський криголам не отримав пошкоджень і не потребує будь-якої допомоги.

«Академік Шокальський» був заблокований кригою біля узбережжя Антарктиди 24 грудня 2013 року. Рішення про евакуацію пасажирів судна вертольотом прийняли в понеділок після того, як до нього не зміг пробитися Aurora Australis. Проведення рятувальної операції було відкладено через погані погодні умови. У четвер всіх 52 пасажирів евакуювали на Aurora Australis.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3843