У Маріуполі Донецької області міліція розшукує двох шахрайок, які під виглядом соціальних працівників грабують самотніх людей похилого віку.

Як повідомили в прес-службі Маріупольського міськвідділу міліції, зараз на території Жовтневого району зареєстровано вже 6 аналогічних фактів шахрайства. Діють дві жінки віком до 40 років - придивляються до самотніх літніх людей і непомітно супроводжують їх до квартир. Після чого дзвонять у двері, називаються працівниками соціальної служби та пропонують пенсіонерам отримати подарунки (продуктові набори) і премії до новорічних та різдвяних свят.

За словами начальника кримінальної міліції Жовтневого райвідділу міліції Андрія Побережного, у кожної з фігуранток своя місія - одна показує відомості, роблячи вигляд, що все офіційно, і пояснює пенсіонеру, що за премію треба розписатися, повідомляє «УНІАН».

«Шахрайка дістає купюру номіналом 500 гривень і просить, щоб їй дали здачу. Поки господиня квартири йде за грошима, спільниця уважно стежить за діями пенсіонерки, помічаючи, звідки та бере заощадження, - пояснює міліціонер, - І поки жінка заповнює папери разом з однією фігуранткою, друга забирає гроші з квартири».

Потерпілі не можуть дати точного опису своїх відвідувачок через поважний вік і вказують лише на те, що обидві шахрайки середнього росту, приємної зовнішності, одна з них худорлявої статури, друга більш міцної.

Оперативники звертаються до громадян з проханням допомогти виявити шахрайок. «Якщо ви побачили біля під'їзду незнайомих жінок, які своєю поведінкою викликають підозри, повідомте в міліцію», - просять правоохоронці.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150