Знаменитому німецькому автогонщику Міхаелю Шумахеру, який отримав черепно-мозкову травму унаслідок падіння на гірськолижному курорті, може загрожувати односторонній параліч тіла і втрата голосу, заявив колишній пілот «Формули-1» француз Філіп Стрейфф.

«Я розмовляв з Жераром Сальяном (головою Інституту мозку). Вони сканують мозок Шумахера щодня, щоб побачити, як спадає гематома. У понеділок вона була двосторонньою, зараз залишилася тільки зліва, так що це великий прогрес. Але якщо вона протримається занадто довго, то це може спричинити параліч протилежної, правої сторони тіла. У цьому випадку він може втратити голос. У процесі реабілітації, сподіваюся, він зможе відновити голос і рухливість», - сказав Стрейфф, який сам є прикутим до інвалідного візка після важкої аварії на передсезонних тестах у Бразилії в 1989 році, повідомляє РІА «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, катаючись на лижах у Мерібелі (Франція), Шумахер вдарився головою об каміння, при цьому шолом, який захищав голову екс-чемпіона світу, від удару розколовся на дві частини. Гонщик, якому 3 січня виповнилося 45 років, вже кілька днів перебуває в одному з госпіталів Гренобля у стані коми.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2012