Київська міськдержадміністрація (КМДА) створила комісію з розгляду заяв про можливість розміщення малих архітектурних форм (МАФ) торговельного, побутового та соціально-культурного призначення для здійснення підприємницької діяльності на території столиці.

Відповідне розпорядження КМДА №2354 від 30 грудня 2013 року опубліковане у виданні «Хрещатик» від 31 грудня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з документом, комісію щодо можливого розміщення тимчасових споруд у Києві очолив перший заступник голови КМДА, на сьогодні - виконуючий обов'язки голови столичної держадміністрації Анатолій Голубченко.

В ході засідань комісія має намір, зокрема, визначати відповідність намірів замовника щодо розміщення МАФів комплексній схемі таких розміщень, а також оформляти, продовжувати, призупиняти дію, поновлювати, анулювати та вносити зміни до паспорта для тимчасових споруд.

Як повідомлялося, КМДА спільно з представниками громадськості розробила схему розміщення тимчасових споруд, якою передбачалося заборонити їхнє розміщення в метрополітені в радіусі 20 м від вхідних дверей у напрямку евакуації, а також уздовж тротуарів на відстані 20 м від установленого дорожнього знака, що позначає зупинку громадського транспорту.

Крім цього, площа розташованих на відстані не менше 5 м від проїзної частини вулиць МАФів не повинна перевищувати 19 кв. м, за винятком тих, які надають населенню послуги чи продають непродовольчі товари.

Розміщення тимчасових споруд на внутрішньоквартальних територіях площею до 30 кв. м повинне здійснюватися згідно з вимогами Земельного кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205