Послухати проповіді папи римського Франциска в перші місяці після його інтронізації прийшли понад 6,6 млн осіб, повідомила ватиканська канцелярія.

Дані охоплюють період з моменту обрання папи на Святий Престол у березні до кінця 2013 року.


Його попередник Бенедикт XVI за весь 2012 рік зміг залучити лише 2,3 млн людей, повідомляє ВВС.

Франциск, якого журнал Time визнав «Людиною року», став першим латиноамериканським понтифіком в історії. Також він перший єзуїт на чолі католицької церкви.

За даними папської канцелярії, цифра в 6,6 млн віруючих склалася з кількості проданих квитків, до яких приплюсували приблизні оцінки пастви на площі Святого Петра в Римі, де понтифік зазвичай виголошує щотижневі проповіді.

Дані були оприлюднені через день після традиційного новорічного звернення папи, в якому він закликав світ об'єднатися проти насильства.

Виступаючи перед присутніми на площі Святого Петра, Франциск висловив своє обурення рівнем конфліктів у світі.

«Що відбувається в серці людини? Настав час зупинитися», - сказав він.

Франциск, уроджений Хорхе Маріо Бергольо, узяв собі ім'я на честь італійського святого XII століття - Франциска Ассизького, вихідця з аристократичної сім'ї, що відмовився від розкішного життя, щоб жити з бідняками і заради бідняків.

За час свого перебування на чолі католицької церкви він, окрім іншого, відмовився від деяких матеріальних благ, які надаються понтифіку, потрапив у стрічки новин після обмивання ніг в’язням і заявив про намір провести значні реформи в церкві.

Папа Франциск також викликав чимало подиву серед консервативних католиків своїми закликами до церкви знайти новий підхід до проблем абортів, гомосексуальності і контрацепції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147