Польська прикордонна служба в минулому році не пропустила в країну понад 13 тис. громадян України, що на 2 тис. осіб менше, ніж у 2012 році.

Про це свідчать попередні дані польської Адміністрації у справах іноземців (UDSC), повідомляє «УНІАН».

Українці отримали майже 40% всіх відмов у в'їзді, виданих іноземцям в минулому році, а друге місце з 30% усіх відмов отримали громадяни Росії.

Польські прикордонники в минулому році також зобов'язали добровільно залишити Польщу за порушення правил перебування близько 4,4 тис. українців, що відповідає показникам минулого року. Громадяни України отримали 70% таких рішень.

Крім того, прикордонники депортували з країни понад 200 українців, що також практично не змінилося порівняно з 2012 роком.

Депортація, що передбачає примусову доставку порушника до кордону, застосовується, як правило, у разі, коли порушник добровільно не виїхав з Польщі відповідно до раніше виданого рішення.

Депортація, яка передбачає більш суворе покарання, аж до 5 років заборони на в'їзд на територію Шенгенської зони, застосовується у випадку серйозних правопорушень в Польщі.

Нагадаємо, в 2012 році польські консульства в Україні видали майже 650 тис. віз. Українці перетнули кордон з Польщею 15 млн. разів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327