Апарат міністра Грузії з питань реінтеграції з 1 січня 2014 року перетворено на міністерство з питань примирення та громадянського рівноправ'я.

Як заявив раніше журналістам глава міністерства Паата Закареішвілі, кероване ним відомство буде працювати у двох напрямках: перше - це, як і раніше, питання врегулювання конфліктів, а друге торкнеться тих громадян, «у яких є проблема з інтеграцією».

Він також висловив думку, що тепер, після зміни назви його посади, у Абхазії і Південній Осетії, що відкололися від Грузії, більше не буде аргументів, «оскільки до цього вони завжди говорили, що слово «реінтеграція» для них неприйнятне», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В листопаді 2013 року, коли уряд Грузії ухвалив таке рішення, Закареішвілі повідомив журналістам, що зміну назви своєї посади він ініціював ще в минулому році, однак президент (на той період Михайло Саакашвілі - Ред.) відмовлявся підтримати цю пропозицію.

На думку Закареішвілі, нова назва має нейтральне звучання, прийнятне для всіх сторін і позбавляє представників Сухумі і Цхінвалі аргументу про те, що слово «реінтеграція» для них неприйнятне.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174