В поточному році інфляція становитиме близько 2%-3% через активізацію кредитно-грошової політики НБУ. Такий прогноз озвучив економічний експерт Борис Кушнірук.

Експерт стверджує, що гривня протягом 2014 року буде залишатися стабільною, і це дасть змогу банківському сектору продовжувати зростання, продемонстроване у 2013 році.

«Вважаю, що фінансова ситуація залишиться стабільною, а рівень інфляції не перевищить 2%-3%. Це дозволить забезпечити плавне зростання в банківському секторі. Будуть зростати депозитні портфелі. Нацбанк, у свою чергу, продовжить знижувати облікову ставку і буде більш динамічно кредитувати економіку», - каже Кушнірук.

Щодо потепління торгівельних відносин з Російською федерацією експерт особливих ілюзій не плекає. «Можна тільки радіти намірам ліквідувати всі торгові бар'єри, проте в поточному році навряд чи ситуація кардинально зміниться. Росія наближається до кризи. А тому буде змушена захищати свій ринок від української продукції», - сказав експерт.

Однак Україна вже не зіткнеться з повномасштабними торговими війнами, і цей факт, на думку Кушнірука, позитивно позначиться на економіці країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131