На Тернопільщині затримано троє молодих людей, які після святкування Нового року викрали і спалили автомобіль, повідомляє сектор громадських зв'язків Управління МВС у Тернопільській області.

Інцидент стався в Кременецькому районі. Вночі в міліцію звернувся житель села Богданівка і повідомив про зникнення свого автомобіля «ВАЗ-2109». Через кілька годин міліціонери знайшли обгорілу «дев'ятку» у кюветі.

Незабаром були затримані хлопці, які зізналися в крадіжці і підпалі автомобіля.

Як встановили міліціонери, після святкування Нового року хлопці вирушили додому за кілька кілометрів від місця святкування. Проходячи через село Богданівка, помітили у дворі за магазином автомобіль з ключами в замку запалювання. Однак навіть ключами завести двигун автомобіля юнаки не зуміли. Тоді вони відкотили автомобіль за кілька сотень метрів, але і там не змогли його завести. Молоді люди обшукали автомобіль, і знайшли в багажнику дорогі інструменти: перфоратор, електролобзик, водонасос. Всі інструменти загальною вартістю 4 тисячі грн хлопці забрали з собою, щоб пізніше продати.

Коли компанія вже вирушила з награбованим, один з юнаків повернувся і підпалив газовий пальник, який знайшли в машині, як згодом пояснив, щоб приховати відбитки пальців та інші можливі докази вчиненої крадіжки.

Щодо молодих людей відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), ст.289 (заволодіння транспортним засобом), а третьому, крім цього, доведеться відповідати ще й за умисне знищення чужого майна (ст.194 ККУ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

504