Семиразовий чемпіон «Формули-1» Міхаель Шумахер другу ніч провів у лікарні Гренобля, де його ввели у штучну кому, пишуть у вівторок західні ЗМІ.

Знаменитий автогонщик продовжує боротися за життя, його сім'я провела ніч у лікарні в його палаті.

Напередодні лікарі Шумахера заявили на прес-конференції, що гонщик, як і раніше, знаходиться в критичному стані. «Стан критичний, він залишається в комі, і поки питання про те, щоб вивести його з цього стану, не актуальне», - сказав професор Жан Франсуа Пайан, передає «Інтерфакс».

Лікарі з лікарні Гренобля підкреслили, що поки не можуть сказати, чи вдасться Шумахеру оговтатися від травми. За їхніми словами, він продовжує боротися за життя.

Лікар Стефан Шабард зазначив, що гонщикові пощастило, що його швидко доставили в лікарню і відразу прооперували. Він також підкреслив, що Шумахер катався в шоломі. «Шолома було недостатньо, щоб повністю захистити його (Шумахера - Ред.), але він дійсно допоміг. Без шолома Міхаеля б вже не було з нами», - сказав Шабард.

Учасники прес-конференції зазначили, що гонщик переніс тільки одну операцію, і вони поки не бачать необхідності у другому хірургічному втручанні.

Нагадаємо, 29 грудня Шумахер, катаючись на лижах у Мерібелі, вдарився головою об камінь. На вертольоті 44-річний екс-гонщик був доставлений у лікарню Мутьє (15 км від місця падіння), потім у Гренобль, де у нього були діагностовані кома і крововилив у мозок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170