Прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Рибак привітали співвітчизників з Новим роком та Різдвом Христовим.

Прем'єр у привітанні нагадав про основні етапи соціального, економічного і політичного життя країни, зазначивши, що 2013 рік був складним, але приніс і досягнення.

«Ми утримали від девальвації національну валюту, не допустили зростання тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на основні споживчі товари. В складних умовах ми не просто виживали, але і модернізували економіку. Наприклад, ввели в експлуатацію найбільшу і найбільш ефективну в Європі Дністровську гідроелектростанцію, побудували сотні нових підприємств. А також будували дороги, мости, лікарні, школи, дитячі садки, відкривали нові підприємства. Зібрали рекордний урожай - 63 млн тонн зерна», - цитує Азарова сайт уряду.

Він також згадав рішення призупинити підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, яке було прийнято з метою «дати нашій економіці час відновитися і зміцнитися».

«Курс європейської інтеграції ми, безумовно, продовжимо, але з більш сильних позицій, захищаючи національні інтереси», - запевнив Азаров.

Крім того, прем'єр назвав історичними грудневі домовленості президентів України та Росії.

«Відновлення повноцінних партнерських відносин з Російською Федерацією запобігло найгіршому сценарію для економіки нашої країни», - підкреслив він, додавши, що фінансова стабільність в Україні «не викликає жодних сумнівів».

«Все це дозволяє нашим підприємствам впевнено планувати виробництво і збут продукції в наступному році. І головне, дає нашим людям впевненість, що у них буде стабільна робота, буде достаток у сім'ях... У всіх нас є одна спільна мета - ми хочемо жити в незалежній і багатій країні», - зазначає Азаров.

Він висловив упевненість, що прийняті у році, що минає, рішення «розкриють нові можливості для економічного розвитку України».

«Переконаний, що талановитий народ України, об'єднаний спільними цінностями і курсом європейських реформ, у наступному році зробить значні кроки до поставленої мети - розвитку процвітаючої України», - зазначив прем'єр.

Азаров побажав українцям успіхів у реалізації особистих, громадських, ділових задумів, щоб 2014 рік став роком економічних, культурних, спортивних та інших досягнень України, роком національної згоди і єдності. Він також бажає співвітчизникам здоров'я, щастя, невичерпних життєвих сил і любові.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак у своєму привітанні зазначив, що "2013 рік був особливим роком, в якому нам вдалося вирішити багато масштабних завдань, і одночасно поставив перед нами нові".

Він висловив переконання, що 2013 рік дав українцям розуміння того, що, об'єднавшись, українці знайдуть вихід з будь-якої складної ситуації. Що українці зможуть прийняти доленосне для країни рішення.

Голова парламенту наголосив на важливості чути один одного і зважувати в кожному питанні всі «за» і «проти», рухаючись шляхом демократії і реформ.

Разом з тим, Рибак підкреслив, що «тільки політична воля і реалізм Президента України Віктора Януковича врятували країну від неминучого економічного колапсу і подальших політичних руйнувань».

«Щиро бажаю вам, дорогі мої співвітчизники, щоб душевний спокій, тепло і сімейне благополуччя супроводжували вас не тільки в новорічну ніч, але і все життя. Нехай будуть здоровими ваші батьки, діти й онуки! Хай радість, любов і достаток будуть у кожному домі! З Новим роком! З Різдвом Христовим, дорогі друзі», - йдеться у привітанні глави парламенту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2842