За даними Держкомстату, в цьому році заборгованість із заробітної плати в агропромисловому комплексі значно знизилася в середньому на 22%. І це відбулося на тлі збільшення боргів з виплат в інших сферах економіки.

На думку експерта аграрних ринків Руслана Швеця, такі результати можуть свідчити про те, що питання виплати заробітної плати в АПК було і залишається пріоритетним для уряду з Мінагрополітики.

За даними Держкомстату, за 11 місяців цього року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні збільшилася на 14%. Однією з галузей економіки, в якій вдалося зменшити борг, став АПК. І показник скорочення досить істотний - 22% в цілому сільському господарстві, 26% у харчовій промисловості.

Також значно скоротився борг перед робітниками на державних підприємствах, що належать до сфери управління МінАПП.Так, за рік він скоротився на 21%.

На думку Руслана Швеця, такі цифри можуть свідчити про те, що це питання не залишилося без уваги Уряду та міністерства.

«Аграрна галузь у цьому році продемонструвала високі результати - з валового виробництва, експорту, розвитку тваринницької галузі. Ще одним істотним результатом стало і скорочення боргів у сільському господарстві і харчовій промисловості. Це відбулося на тлі інших галузей, де заборгованість зросла. Тому, швидше за все, цим питанням активно займалися як в Уряді, так і в профільному міністерстві», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, прес-служба Мінагрополітики заявила про те, що, щоб максимально скоротити борг, це питання і надалі перебуватиме під особистим контролем міністра Миколи Присяжнюка. Крім того, у відомстві діятиме спеціальна Комісія, здійснюється щотижневий та щомісячний моніторинг заборгованості з виплати заробітної плати щодо кожного підприємства-боржника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129