Ситуація на валютному ринку України залишиться стабільною і в 2014 році. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко в ексклюзивному інтерв'ю програмі «Важливо. Тиждень» телеканалу БТБ.

«Щодо фінансового ринку я однозначно розумію, що якихось істотних коливань на валютному ринку не буде. Ну, в цьому році ми бачили коливання в 3%, в наступному році ми можемо побачити якихось 3%, ну, може, 5%», - зазначив він, додавши, що про якісь істотні загрози стабільності ринку не може бути і мови.

Олександр Охріменко підкреслив, що позитивні тенденції, які намітилися в останні роки у фінансовій сфері, будуть характерні і для наступного року. Зокрема, на думку експерта, триватиме процес дедоларизації економіки, далі зростатиме частка депозитів у національній валюті та ін.

«Люди поступово відвикають від долара. Можна спрогнозувати, що в майбутньому році кількість гривневих депозитів ще зросте», - сказав експерт. На його думку, у зв'язку з грудневими домовленостей України та Китаю з'явилися реальні надії на пожвавлення іпотечного кредитування в 2014 році. «У наступному році ми почнемо працювати з Китаєм, наш уряд виділить більше грошей, і (з'являться - ред.) можливості збільшення іпотечних кредитів», - акцентував увагу Охріменко.

Як повідомлялося раніше, в рамках державного візиту Президента України Віктора Януковича в КНР на початку грудня цього року було підписано понад два десятки міждержавних угод, одна з яких передбачає залучення кредиту у 15 млрд. доларів США на іпотечне кредитування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4081