В КНР чиновникам і партійним діячам заборонили палити в громадських місцях, а також при виконанні службових обов'язків.

Як повідомляє агентство «Сіньхуа», ці рекомендації містяться у директиві канцелярії ЦК КПК і канцелярії Держради КНР.

«Поведінка деяких посадових осіб, які палили в громадських місцях, не тільки поставила під загрозу здоров'я населення і навколишнє середовище, але і зробила негативний вплив на загальний вигляд діячів КПК і уряду», - наголошується в документі.

Чиновників і партійців закликали не тільки відмовитися від шкідливої звички, але і допомогти кинути палити колегам. Також каратиметься купівля тютюнових виробів на бюджетні кошти, заборонена реклама і продаж сигарет в держустановах, в яких на видних місцях будуть розміщені відповідні повідомлення, пише «Lenta.ru».

Паління в Китаї вважається важливим чинником соціального життя. Країна є найбільшим споживачем тютюнових виробів у світі. З 1,35 мільярда китайців палять приблизно 350 мільйонів чоловік.

З 2008 року влада розглядає можливість введення загальнонаціональних заходів по боротьбі з палінням. Чергову спробу здійснять в 2014 році. Паління в громадських місцях заборонено в декількох великих містах, але ця заборона повсюди порушується.

Як зазначає агентство Reuters, з січня 2014 року буде заборонене паління в високошвидкісних поїздах. Штраф за порушення становитиме 2000 юанів (близько 330 доларів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191