2013 рік видався досить складним в історії України. Про це заявив другий президент України Леонід Кучма з нагоди новорічно-різдвяних свят, повідомляє сайт його фонду «Україна».

«На жаль, тривала економічна криза. Більшість громадян України відчувають її вплив на собі, на своїх кишенях. Не вдалося укласти Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, що викликало появу нових майданів. Водночас з'явилися надії на поліпшення відносин з нашим стратегічним партнером - Російською Федерацією», - зазначив він.

Водночас, за його словами, для багатьох людей 2013 рік залишиться в пам'яті як рік, який приніс особисті успіхи і досягнення: «Хтось закінчив навчання, хтось досяг успіху в роботі, у когось відбулося весілля, народилися діти, онуки...».

«Входячи в новий рік, ми мріємо про краще. Для себе, своїх рідних і близьких, для країни. Дуже б хотілося, щоб ці мрії здійснилися, щоб багатшими ставали громадяни України, розквітала держава. Це залежить не тільки від керівництва, а від кожного з нас. Два десятиліття тому було зрозуміло: цей шлях важкий і довгий, тернистий», - сказав другий президент.

«Тільки в казці все відбувається стрімко і без зусиль. В житті все по-іншому. Але напередодні новорічних свят та Різдва не тільки малеча, але навіть дорослі трохи вірять в казку», - підкреслив Кучма.

Він побажав українцям у Новому році радості і тепла, щастя родинам, процвітання Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227