Чоловік постраждалої від рук зловмисників журналістки Тетяни Чорновіл Микола Березовий заявляє, що стан його дружини «потроху поліпшується».

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Штабі національного опору.

«Стан стабільний, він потроху поліпшується. Сьогодні Тетяну перевели з реанімації в палату», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Березового, Тетяна вважає причиною побиття свою журналістську і громадську діяльність. Про це, за словами чоловіка, свідчить багато «збігів, які збігами навіть не назвеш».

Як відомо, вночі 25 грудня на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

В рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка і його брата Олександра, а також Андрія Насиковського. Прізвище п'ятого затриманого не вказується.

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Чорновіл. За рішенням суду Храмцов, брати Котенки і Насіковський заарештовані до 23 лютого 2014 року.

На Храмовца зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке фігурує на записі відеореєстратора автомобіля Чорновіл.

28 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для п'ятого підозрюваного - 34-річного жителя м. Дніпродзержинськ (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. З його свідчень випливає, що він особисто брав участь у побитті Чорновіл. Затриманий також розповів, що приїхав у Київ купувати автомобіль Porsche Cayenn.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232