Слідство встановило особу ще одного чоловіка, причетного до побиття журналістки Тетяни Чорновіл. Про це на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин, повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

«Розслідування нападу на Тетяну Чорновіл проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження). В рамках розслідування вже затримано 5 осіб. Всім їм судом обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Зі свідчень одного з них випливає, що він безпосередньо наносив тілесні ушкодження потерпілій. З ним проведено слідчий експеримент, що підтверджує вчинення кримінального злочину», - повідомив Чинчин.

За словами керівника Головного слідчого управління, вже в перші години і ще до того, як слідству надали фрагменти відеозапису відеореєстратора з авто Тетяни Чорновіл, правоохоронці вилучили відеозаписи з усіх камер спостереження автодороги, по якій рухались автомобілі. Записи вже переглянуто і проаналізовано. Слідство має в своєму розпорядженні інформацію про час і маршрут руху автомобілів потерпілої і нападників в районі місця події. Це дозволить перевірити правдивість показань підозрюваних.

«Допитано більше 50-ти свідків. Призначено близько двох десятків експертиз. Серед яких дактилоскопічна, трасологічна, цитологічна, молекулярно-генетична (ДНК). Зараз оброблені результати хімічної експертизи, згідно з якою фрагменти фарб, що знаходились на автомобілях повністю збігаються. Це дозволяє зробити висновки про те, що слідством вилучені саме ті автомобілі, на яких рухалася потерпіла і підозрювані у кримінальному провадженні під час інциденту. Слідство також має інформацію про причетність до побиття ще однієї людини. Його анкетні дані встановлено, ведеться розшук», - зазначив правоохоронець.

Чинчин розповів дипломатам, що основним завданням слідства є встановлення ролі кожного з фігурантів цієї справи і можливих замовників злочину.

Нагадаємо, в рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновіл ще у перші години були вилучені відеозаписи з усіх камер спостереження автодороги, по якій рухались автомобілі.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту п'ятого підозрюваного у побитті Чорновіл.

Як відомо, вночі 25 грудня на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

Серед підозрюваних - Андрій Насіковський, Олександр Храмцов, брати Олександр і Сергій Котенки. Ім'я п'ятого не називають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202