Коефіцієнт ціни на російський газ для України буде затверджено до 10 січня 2014 року. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко.
 
«5 січня по міжнародному плацу закінчується формування ціни на нафту за попередній місяць. Це грає роль при 9-місячному лагу, який закладено для розрахунку ціни на газ. До 10 січня ми затвердимо коефіцієнт», - сказав він.
 
Бойко пояснив, що це необхідно у зв'язку з досягнутими домовленостями зниження ціни на природний газ до 268 дол. за тисячу кубометрів.
 
Крім того, віце-прем'єр заявив, що в майбутньому ціна може скласти 230 дол., у зв'язку зі зниженням ціни на нафту. «Думаю, що дай Бог, ціна нафти впаде нижче 80 дол. за барель, то з урахуванням Харківських домовленостей у нас ціна газу складе 230 дол. за тисячу кубометрів.
 
Нагадаємо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.
 
Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України в 2014 році.
 
Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159