Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про зниження цін на природний газ». Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко.

За його словами, сьогодні відбулося засідання Кабміну, на якому було прийнято постанову, що передбачає зниження цін на природний газ з 1 січня 2014 року для бюджетних установ до 2448 грн за 1 тис. кубометрів без урахування ПДВ.

Крім того, постановою передбачається поквартальне зниження ціни на газ для промисловості. Так, Бойко підкреслив, що в першому кварталі ціна за 1 тис. кубометрів складе 3113 грн, у другому - 2752 грн, третьому - 2600 і четвертому - 2502 грн.

«Ця постанова є прямим наслідком домовленостей між Президентом нашої країни і президентом Російської Федерації про зниження ціни російського газу», - заявив він.

Бойко підкреслив, що вже завтра будуть затверджені відповідні розрахунки про зниження вартості комунальних послуг для закладів бюджетної сфери (шкіл, дитсадків, лікарень і т.д.).

За його словами, зниження вартості газу для промисловості призведе до підвищення конкурентоспроможності, збільшення попиту і зниження ціни продукції. «Ми порахували і сумарне зниження вартості газу дає економію для бюджету України на рік 12 млрд грн і для промисловості приблизно 10 млрд грн. Тобто 3 млрд дол. ми заощадимо в наступному році за рахунок зниження вхідної ціни на газ, що постачає Російська Федерація», - підсумував він.

Нагадаємо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України в 2014 році.

30 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), прийняла рішення знизити з 1 січня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ - на 29% до 2448 грн за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245