В грудні 43% українців підтримали інтеграцію країни в ЄС, а 30% - в Митний союз. Про це свідчать дані опитування, проведені компанією Research & Branding Group у період 23-27 грудня 2013 року.
 
Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України, АР Крим, містах Київ і Севастополь. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.
 
Так, у грудні 2013 р. 43% українців підтримали інтеграцію країни в ЄС, а 30% - в Митний союз. Кожен п'ятий житель України (20%) віддав би перевагу збереженню нинішнього статусу України.
 

Яке інтеграційне об'єднання обрали б українці % до респондентів
 
Половина українців (50%) в кінці грудня 2013 р. не підтримують київський Євромайдан, водночас практично стільки ж респондентів (45%) дотримуються протилежної думки.
 

Чи підтримують українці Євромайдан % до респондентів
 
Більша частина жителів України (43%) вважають, що наслідки Євромайдану будуть скоріше негативними. Тоді як 31% українців дотримуються протилежної точки зору, а ще 17% вважають, що Євромайдан не буде мати ніяких наслідків.
 

Якими будуть наслідки Євромайдану для України % до респондентів

Близько половини українців (47%) в цілому позитивно оцінюють московські домовленості В. Януковича про зниження ціни на газ та надання Росією кредиту Україні, тоді як протилежної точки зору дотримуються 27% опитаних, а кожен п'ятий (19%) поставився до угод з Росією байдуже.

 
Оцінка домовленості В. Януковича в Москві про зниження ціни на газ для України і виділення Україні кредиту в 15 млрд доларів % до респондентів

Кожен п'ятий українець (25%) в найближчу неділю на президентських виборах проголосував би за В. Януковича, 14% голосів виборців набрав би В. Кличко, по 8% - Ю. Тимошенко та П. Порошенко, замикає п'ятірку лідерів А. Яценюк (5%).
 

За кого проголосували б респонденти на виборах Президента України у разі їх проведення в найближчу неділю % до респондентів

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206