В «Українському виборі» впевнені, що маніфест, презентований 29 грудня, відображає протистояння всередині опозиції. «Однак не весь маніфест такий. Ті норми, які взяті з програмних документів «Українського вибору» (повернення до Конституції 2004 року, розширення прав місцевого самоврядування - федералізація, як це прийнято називати у всьому світі), виглядають логічно», - стверджують в УВ.

На думку представників УВ, програмний маніфест майдану є документом, що фіксує процес присвоєння всіх політичних прав протестувальників купкою аморальних політиків, які борються за владу і хочуть законсервувати існуючу політичну систему.

При цьому в Медведчука відзначили, що «нові господарі Майдану» ні словом не згадують, як буде реалізовуватися право народу на пряме управління країною, зокрема, шляхом проведення референдумів. «Замість цього персоналії при владі пропонують змінити на парламентських, президентських і місцевих виборах. Така позиція зрозуміла: якщо народ, як пропонує «Український вибір», зможе референдумом відправляти неефективних чиновників у відставку, Яценюк, Кличко і Тягнибок не протримаються у владі і півроку», - повідомляють в прес-службі.

Також «Український вибір» заявив, що ігнорування в маніфесті майдану права народу на безпосереднє управління країною, у тому числі і на референдумах, свідчить про антинародний характер маніфесту і підготовлену узурпацію влади в інтересах малої групи опозиційних політиків та їхніх європейських господарів.

«Український вибір» висловлює своє обурення маніпуляціями, які є образливими і неприпустимими для всіх прихильників народовладдя, і використанням слова «віче», що є значущим для всіх прихильників традиційних православно-слов'янських цінностей, в балагані, організованому опозиційними політиками», - підсумували в прес-службі УВ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177