Президент України Віктор Янукович підписав закон, яким вводиться кримінальна відповідальність за рейдерство, зокрема за захоплення будівель та об'єктів, що призводить до порушення нормальної роботи підприємств. Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, документ підписаний Главою держави 27 грудня.

Рада ввела в Кримінальний кодекс статті, які визначають, що захоплення будівель та об'єктів підприємств, яке призводить до порушення нормальної роботи підприємств, карається позбавленням волі на строк до 2 років за умови попередньої змови групою осіб - на термін від 2 до 5 років, а якщо ці дії вчинено за участі працівників приватних охоронних структур або пов'язані з небезпечним для життя і здоров'я насильством і заподіяли тяжкі наслідки - на строк від 5 до 10 років.

Крім цього, закон передбачає упорядкування системи реформування та ліквідації юридичних осіб, повідомляє «Українські новини».

Закон також визначає порядок проведення повторних загальних зборів, які скликаються у зв'язку з відсутністю кворуму на щорічних зборах акціонерів підприємств, причому для кворуму на таких зборах необхідна присутність акціонерів з загальною часткою більше 50% статутного фонду.

Документом також встановлюється, що ведення реєстрів акціонерів підприємств, у яких державі належить більше 50%, здійснюється створеною Кабміном компанією, яка отримала відповідну ліцензію Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадаємо, 10 жовтня народні депутати проголосували за ухвалення в цілому запропонованого Кабінетом Міністрів законопроекту №0887.

Кабмін схвалив і вніс у Раду законопроект у квітні 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303