Прокуратура Київської області закінчила досудове розслідування кримінального провадження і передала в суд обвинувальний висновок відносно директора одного з лісових господарств області та головного лісничого зазначеного підприємства, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 27 тис. доларів США. За таку винагороду вони пообіцяли посприяти в отриманні в оренду земельної ділянки площею 0,7 га, розташованої на території лісництва, і запевнили громадянина щодо позитивного вирішення всіх питань, пов'язаних з передачею в оренду земельної ділянки терміном на 49 років.

Дії посадових осіб кваліфіковано за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням наданої йому влади та службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 344 тис. грн кожному. За скоєне чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191