Кабінет Міністрів додатково виділив бюджету Києва 254,7 млн гривень на заробітну плату працівникам бюджетної сфери.

Про це йдеться в розпорядженні №1029 від 25 грудня, розміщеному на сайті уряду.

Дана сума виділена за рахунок коштів, які були призначені Міністерству фінансів у державному бюджеті на 2013 рік за програмою «Обслуговування державного боргу та заходи щодо поступової компенсації громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень».

Згідно з документом, Київська міська державна адміністрація повинна вжити заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з оплати праці працівників бюджетних установ.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 30 грудня вирішити питання щодо погашення заборгованості по зарплатах працівникам бюджетних установ Києва.

24 грудня Галина Герега закрила сесію Київради через 10 хвилин після відкриття. У зал у приміщенні Солом'янської райдержадміністрації, де проводилося засідання, зайшли народні депутати від опозиції і затребували пояснити, чому їх не пускали на засідання. Депутати не розглянули жодного питання порядку денного. Вони встигли лише прийняти за основу цю повістку.

Герега заявила, що через зрив сесії Київради бюджетники міста (медики і педагоги) не зможуть отримати муніципальні надбавки за останні місяці цього року, а працівникам «Київпастрансу» не буде погашений борг по зарплаті.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149