Далай-лама вважає неприпустимим військове вторгнення в Сирію і закликає врегулювати ситуацію в країні без застосування насильства - виключно шляхом діалогу.

«Я впевнений, що всі проблеми повинні вирішуватися не шляхом застосування сили, а за допомогою діалогу. Якби в кінці двадцятого століття ми приділили більше уваги освіті, то, цілком ймовірно, нам вдалося б уникнути конфліктів, які ми спостерігаємо сьогодні. Замість цього люди користуються методами минулого століття і намагаються усунути протиріччя насильницьким шляхом... Насильство тягне за собою відповідне насильство і так далі… до нескінченності», - сказав Далай-лама про сирійську проблему в інтерв'ю РІА «Новости».

Відповідаючи на запитання про можливість військового втручання Сполучених Штатів у конфлікт в Сирії, він згадав політику США щодо Іраку і назвав її «помилковою».

«Вони застосували силу, і тим самим запустили ланцюгову реакцію насильства... У своїй політиці відносно Іраку США діяли, керуючись щирим прагненням принести свободу. Але для досягнення цієї мети вони застосували силові методи, що в корені неправильно», - підкреслив буддійський духовний лідер.

Нагадаємо, 6 жовтня експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) приступили до знищення елементів хімічного арсеналу Сирії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131