Президент України Віктор Янукович підписав Закон №713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Документом передбачається перенесення на 2015 рік передбаченого чинною нормою Податкового кодексу зниження ставки з податку на додану вартість (з 20 до 17%), поступове за 3 роки зниження ставки податку на прибуток підприємств з 19% до 16% (у 2014 році в розмірі 18%, у 2015 році - 17%, з 2016 року - 16%).

Також законом передбачено продовження дії звільнення від оподаткування на додану вартість необроблених шкур та вичиненої шкіри без подальшої обробки, операцій з металобрухтом до 1 січня 2015 року, а також запровадження звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з макулатурою.

Крім того, законом передбачається підвищення ставок акцизного податку на пиво на 35%, на сидр і перрі (без додавання спирту) на 50%, на спирт та інші алкогольні напої на 14%, а також на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, і збільшення мінімального акцизного зобов'язання щодо сплати акцизного податку на тютюнові вироби на 11,6%.

Закон збільшує вдвічі збір на заготівлю деревини ділової (без кори) і дров'яної (з корою) будь-якого діаметру і розряду (висоти дерева) першого і другого поясу лісів.

Нагадаємо, Верховна Рада України 19 грудня прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків і податкових пільг». За відповідний документ проголосували 234 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

537