У Харківській області тепловоз смертельно травмував 15-річного підлітка.
Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України
на Південній залізниці, трагедія сталася 26 грудня близько 12:00 на перегоні «Раднаркомівська - Мерчик» біля селища Манченки.

«Смертельно травмовано 15-річного жителя с. Нестеренки, учня 9-го класу, який йшов по колії в навушниках і не почув попереджувальних сигналів машиніста», - йдеться в повідомленні.

Того дня підліток йшов зі школи додому, щоб доглянути за своєю хворою бабусею, поки його матір поїде в місто за ліками. Хлопець вирішив не йти через перехід, а попрямував по залізничних коліях, перебуваючи при цьому в навушниках. У цей час назустріч рухався тепловоз і, машиніст, побачивши людину на коліях, негайно застосував екстрене гальмування з подачею звукових сигналів. Однак хлопець на попереджувальні сигнали не відреагував, зіткнення уникнути не вдалося. Від отриманих травм неповнолітній загинув на місці.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту ) КК України. Зараз проводиться досудове розслідування та встановлюються всі обставини події.

У поточному році на об'єктах Південної залізниці зареєстровано 10 фактів дитячого травматизму, серед яких 7 випадків травмування дітей рухомим складом поїздів, з них 3 випадки - зі смертельним наслідком. У всіх трьох випадках неповнолітні на об'єктах залізниці знаходилися в навушниках і не чули попереджувальних сигналів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328