У Вінницькій області вчора ввечері на спецлінію «102» надійшов дзвінок від мешканки с. Зарванці Вінницького району. Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в області, жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий і сказав, що її будинок заміновано.

Голос був схожий на дитячий, проте правоохоронці реагують на всі без винятку повідомлення, тому що від цього залежить безпека та життя людей.

Відразу за вказаною адресою виїхали всі служби оперативного реагування міліції, газова служба, співробітники ДСНС, швидка допомога. Будинок та прилегла територія були обстежені експертами-вибухотехніками, огляд місця події проводився за допомогою кінологів зі службовими собаками.

Вже через годину стало ясно, що повідомлення про замінування було хибним, а мешканцям будинку і їхнім сусідам ніщо не загрожує.

Поки йшла робота на об'єкті, міліція встановила особу, яка підозрюється в «мінуванні». Жартівником виявився 11-річний школяр з Київської області. Як з'ясувалося, школяр таким чином вирішив розважитися. Хлопець набрав випадкові цифри мобільного номера і потрапив на мешканку Вінницького району.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді ув'язнення на термін від двох до шести років.

Оскільки «мінер» не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, матеріальний збиток будуть відшкодовувати його батьки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147