Вимога Міжнародного валютного фонду глибокої девальвації гривні призведе до падіння її курсу в півтора-два рази. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми «Іспит для влади» на Першому національному телеканалі.

«На Майдані замовчують про найголовніше. От якби людям, які стоять на Майдані, поставили головне запитання: а ви згодні, що підписання Угоди (про асоціацію з ЄС. - Ред.) буде еквівалентно підвищенню тарифів на ЖКП, чи згодні ви, що ціни на продукти харчування значно зростуть. На імпортні товари (ціни) зростуть удвічі, тому що однією з умов надання Міжнародним валютним фондом кредиту є глибока девальвація національної валюти, наприклад. А що це означає? Що долар буде коштувати не 8 грн, а, принаймні, у півтора-два рази вище», - сказав Азаров, повідомляє «УНІАН».

Прем'єр підкреслив, що це означає, що подорожчає весь імпорт, «а якщо подорожчає весь імпорт, подорожчають всі продукти харчування».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, більш вигідний, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3972