Головною метою української опозиції є не євроінтеграція, а боротьба за владу. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у програмі «Іспит для влади» на Першому національному, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Наша опозиція керується принципом: чим гірше, тим краще для їхніх виборів. Боротьба за владу для неї - найголовніше. Це фетиш. Країна, європейська інтеграція - це все другорядне для неї. Для неї на першому плані стоїть боротьба за владу. Наші люди повинні зрозуміти і чітко побачити за всіма цими красивими словами єдину мету - зірвати ситуацію в країні, дестабілізувати її, погіршити економічну ситуацію і створити умови для невдоволення в країні. А невдоволення з'являється тоді, коли затримуються зарплати, пенсії і т.д. Ще краще б спровокувати падіння гривні. Але не вийде. Вони провокували падіння гривні не раз, поширюючи чутки», - сказав глава уряду.

Він зазначив, що українська опозиція надзвичайно винахідлива: наприклад, під час його візиту в Москву ходили чутки, що прем'єр-міністр підпише понад 60 документів про приєднання України до Митного союзу. «Повертаючись до Євразійського союзу. Євразійський союз формально ще не існує. Договір про створення такого союзу набуде чинності з 1 січня 2015 року. Тому вступити в неіснуюче об'єднання, як ви самі розумієте, неможливо», - сказав Азаров.

Одночасно він підкреслив, що Україна є спостерігачем у Митному союзі і продовжує співпрацювати з країнами МС, які в майбутньому утворюють Євразійський союз.

«Ми повинні пам'ятати урок 2013 року, коли між нашими країнами відбулося різке скорочення товарообігу. А що таке різке падіння товарообігу? Це скорочення робочих місць, зупинка підприємств. Щоб цього не допустити, необхідно надзвичайно серйозно співпрацювати з цими економічними організаціями. І моя участь, наприклад, у цьому засіданні, постійна участь нашого представника в роботі Митного союзу якраз дає нам можливість побачити, в якому напрямку це розвивається, і своєчасно готуватися до цього. Невипадково ми на кожному засіданні Уряду розглядаємо документи Митного союзу, особливо в плані технічних регламентів, у плані норм технічного регулювання, тому що це ті самі деталі, які можуть різко зменшити товарообіг», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468