У середу, 25 грудня, співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі 30-річного громадянина Росії, уродженця Кавказу, який був оголошений у міжнародний розшук органами ФСБ Російської Федерації за скоєння низки злочинів на території сусідньої держави, повідомляє прес-служба СБУ.
 
Цей громадянин підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 208 (організація незаконного збройного формування або участь у ньому), ч.2 ст.209 (бандитизм), ч.3 ст.222 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв) Кримінального кодексу РФ.
 

Затриманий також підозрюються в причетності до вбивств місцевих жителів під час збройного нападу на органи влади й управління одного з населених пунктів Чеченської республіки РФ, яке було скоєно у 2005 році у складі злочинної групи.

СБУ в ході спеціальної операції із залученням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримала зловмисника на орендованій ним квартирі в Одесі.

Переховуючись від органів слідства, зловмисник використав підроблений паспорт на ім'я громадянина Киргизької Республіки.

Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання, вирішується питання про застосування щодо нього екстрадиційного арешту в установленому законом порядку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138