Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України у 2014 році.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, документ підписано з метою підвищення ефективності функціонування НАК «Нафтогаз України», забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України.

Глава держави доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити опрацювання цього питання і прийняти відповідні рішення до 30 грудня.

Згідно з документом, віце-прем'єр-міністрові Юрію Бойку і міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому доручено до 31 січня 2014 року вжити невідкладних заходів щодо посилення з урахуванням світового досвіду гарантій забезпечення прозорості діяльності НАК «Нафтогаз України», зокрема з урахуванням вимог ініціативи прозорості видобувних галузей.

Президент також доручив Ставицькому забезпечити до 31 січня 2014 року проведення аналізу технічного стану ПСГ ВАТ «Укртрансгаз», наявних обсягів закачаного в ці сховища природного газу, а також балансу надходження та розподілу природного газу НАК «Нафтогаз України» за 2010 - 2013 роки, проведення аудиту НАК «Нафтогаз України» за 2010-2013 роки відповідно до міжнародних стандартів.

Як відомо, на засіданні Міждержавної російсько-української комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

25 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні з нового року ціна на газ для бюджетних установ і промспоживачів знизиться майже на третину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2399