Побиття журналістки Тетяни Чорновіл найбільш вигідно сьогодні лідерам Євромайдану, щоб активізувати політичний процес і створити стимули для людей до подальшої участі в політичних акціях. Таку думку висловив Михайло Погребинський, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

«У момент, коли Євромайдан видихався, і ось-ось люди розійдуться, а утримати їх на морозі стає все важче і дорожче, з'являється новий привід протестувати - побиття активістки Майдану, відомої своїми екстравагантними «акціями». Невже не очевидно, що мерзенне побиття Чорновіл невигідне владі і, навпаки, вигідно лідерам Євромайдану. Точніше, тим з них, для кого загасання протесту загрожує серйозними неприємностями, аж до кримінальної відповідальності», - сказав Погребинський, повідомляє «Обозреватель».

Він додав, що безглуздо підозрювати в організації нападу на журналістку героїв її останніх скандальних публікацій.

«Я не сумніваюся в тому, що герої її репортажів до побиття Чорновіл ніякого відношення не мають. Можна як завгодно ставитися до Захарченка, Медведчука чи Пшонки, але навряд чи знайдеться адекватна людина, яка запідозрить їх в ідіотизмі. Минуло всього кілька годин відтоді, як УП поставила чергову подачу текстів Чорновіл про «катів». На цей раз - про Захарченка. Ким же треба бути, щоб запідозрити владу в нападі на автора публікації?» - запитує політолог.

Погребинський вважає, що зараз керівники Євромайдану і люди, які за ними стоять, не зупиняться ні перед якими засобами заради подальшої ескалації політичної напруги і досягнення власних цілей.

«У них є план, і вони не зупиняться ні перед чим. Будь-яка брехню, будь-яка провокація, якщо вони працюють на повалення ненависного їм режиму - все підійде», - сказав Погребинський.

Політолог звернув увагу, що всі силові акції, які пройшли під час Євромайдану були вигідні саме його організаторам, а також активно висвітлювалися в ЗМІ, підконтрольних ключовим українським олігархам.

«І хтось ще сумнівається в тому, що проти влади ведеться війна, в якій всі засоби хороші? Невже не ясно, що і розгін демонстрантів з 29 на 30 листопада і його розкрутка олігархічними ЗМІ була організована для мотивування масового збору людей на перший по-справжньому масовий євромайдан. Як же це схоже на технології, широко використані для розкрутки кольорових революцій або Арабської весни», - резюмував Погребинський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216