З метою поліпшення інвестиційного клімату планується спростити механізм державної реєстрації інвестиційних проектів та проектних пропозицій для підприємців. Про це повідомив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Віктор Коваленко.

За його словами, Мінекономрозвитку розробило законопроект, який передбачає врегулювання порядку надання адміністративної послуги для державної реєстрації інвестиційних проектів.

«Проектом Закону вносяться уточнення до переліку документів, необхідних для здійснення державної реєстрації, а також щодо термінів розгляду поданих документів і передбачаються нововведення, які значно спрощують процедуру реєстрації інвестиційних проектів», - пояснив директор департаменту.

Експерт Мінекономрозвитку додав, що оновлений механізм дозволить підприємцям скоротити час і грошові витрати під час реєстрації проектів та пропозицій, оскільки він передбачає скасування необхідності нотаріального завірення установчих документів.

«Завдяки внесенню змін у законодавство, суб'єкти господарювання зможуть заощадити кошти, оскільки законопроект передбачає зменшення витрат на нотаріальне завірення установчих документів і отримання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», - зазначив Коваленко.

Електронну версію проекту Закону України «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про інвестиційну діяльність» щодо приведення у відповідність з Законом України «Про адміністративні послуги» розміщено на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154