За дванадцять місяців 2013 року в Криму відпочило 5 млн 890 тис. осіб. Про це повідомляє Курортно-інформаційний центр з посиланням на міністра курортів і туризму АРК Олександра Лієва.

«Незважаючи на те, що минулий рік не побив рекордів, його можна вважати одним із кращих», - зазначив міністр.

Він розповів, що кількість відпочивальників у Криму за 2013 рік поступається на 4% рекордному 2012 року (6 млн 134 тис.), але при цьому на 3,7% більша, ніж автономію відвідали у 2011 році (5 млн 676 тис.) і на 2,6% більше показників 2010 року (5 млн 739 тис.).

«Особливо порадував результат просування кримського оздоровлення навесні. У цей період півострів відвідало більш ніж на 20% більше туристів, ніж у минулому році», - уточнив Лієв.

За його словами, основним фактором, що зіграв на зниження турпотоку, стало аномальне похолодання у вересні та жовтні.

Разом з цим міністр вказав на тенденцію зростання податкових зборів з підприємств санаторно-курортного комплексу автономії: «За одинадцять місяців цього року 825 легально працюючих готелів і санаторіїв сплатили до бюджету Криму 542 млн грн».

«Разом з тим основна частина доходів від туризму залишається в тіні, оскільки чотири мільйони туристів як і раніше воліють зупинятися в приватному секторі, роботу якого важко координувати й аналізувати», - пояснив Лієв. На його думку, вирішити цю проблему дозволить обов'язкова категоризація усіх об'єктів розміщення Криму. «Вже в наступному році категоризація дозволить зробити цей сегмент туристичного ринку прозорим, що позначиться і на сервісі, і на надходженнях до бюджету», - запевнив міністр.

Раніше Лієв заявив, що категоризація стане основною особливістю кримського курортного сезону 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157