Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує в 2014 році знижувати граничну ціну газу для промислових споживачів раз в квартал. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету Міністрів «Про зниження цін на природний газ для споживачів України», опублікованому на сайті Міненерговугілля.

«Граничний рівень ціни реалізації імпортованого газу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання поступово знижувати і встановлювати щоквартально, з урахуванням цінових параметрів ресурсів імпортованого природного газу і витрат НАК «Нафтогаз України», пов'язаних з його закупівлею і реалізацією», - йдеться в документі.

Зокрема, в I кварталі 2014 року ціна газу для промспоживачів складе - 3113 грн за тисячу кубометрів без ПДВ, у II кварталі - 2752 грн, в III кварталі - 2602 грн, в IV кварталі - 2502 грн.

Нагадаємо, 25 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні з нового року ціна на газ для бюджетних установ знизиться майже на третину, або приблизно на 1 тис. грн.

Як відомо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3526