Президент України Віктор Янукович вимагає прискорити підготовку інфраструктури Києва, Дніпропетровська, Донецька, Львова, Одеси і Харкова до проведення Євробаскету-2015. Про це Глава держави заявив на засіданні Ради регіонів.

«Успішний досвід організації чемпіонату Європи з футболу 2012 року є надійним фундаментом для проведення Євробаскету. Вимагаю істотно прискорити і забезпечити комплексність підготовки інфраструктури приймаючих міст до турніру», - сказав Янукович.

Він переконаний, що процес підготовки невиправдано затягнувся. «У першу чергу повинні звернути увагу на транспорт, розміщення, безпеку та охорону здоров'я», - пояснив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які будуть приймати матчі Євробаскету-2015, не зволікати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3524