Правоохоронці відкрили ще одне провадження за фактом побиття журналістки Тетяни Чорновіл. Про це під час зустрічі з групою народних депутатів України заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк, повідомляє УЗГ МВС України.
 
Він підкреслив, що правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».
 
За словами Ратушняка, встановлено три особи, причетні до скоєння цього злочину. Двоє з них затримані, ще одного оголошено в розшук. Автомобіль, на якому їхали нападники, міліціонери знайшли в Броварах. Зараз призначено велику кількість експертиз по цьому авто.
 
«Ми розглядаємо всі можливі версії скоєння цього злочину. Це і хуліганство, і професійна діяльність і особисті неприязні стосунки, і ДТП», - повідомив заступник міністра.
 
У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління Олег Татаров повідомив народним обранцям, що перше, що слідчі опрацьовують - це можливе відео, на якому може бути зафіксоване вчинення злочину.
 
«Слідчі вже допитали батька Тетяни Чорновіл. Він повідомив, що відеореєстратор, який був у машині його дочки, він передав народному депутату України Віталію Яремі. А у слідства, на жаль, є неповне відео. А це не дає нам можливості відновити повну картину дня. Ми намагаємося зараз зв'язатися з Віталієм Яремою, але він не відповідає на дзвінки. Слідчий викликав його повісткою на допит в міліцію», - повідомив Татаров.
 

Крім того, Ратушняк запевнив присутніх, що розслідування буде об'єктивним і його проведуть на найвищому рівні.

Як раніше повідомляв ForUm, дві особи, причетні до нападу на журналістку Тетяну Чорновіл, затримані. Міністерство внутрішніх справ України встановило і розшукує третього підозрюваного.

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи.

Вночі 25 грудня на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209