Президент Віктор Янукович розкритикував уряд за роботу над підготовкою Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, він заявив на засіданні Ради регіонів.

«Як і всі громадяни, я постійно отримував від уряду аргументи щодо того, що у нас ведеться, нормальний, ефективний діалог з країнами Митного та Європейського Союзу. Як і всі українці, я довіряв цим оцінкам і позиціям, і також як і всі громадяни, я зіткнувся з розгубленістю і неготовністю представників уряду завершити цей процес», - зазначив він.

Янукович підкреслив, що невпевненість призвела до того, що Україна була змушена приймати жорсткі і різкі кроки. «Безумовно, я повинен був в такій ситуації взяти на себе відповідальність за рішення і у Вільнюсі, і в Москві. І як Президент я, безумовно, взяв головний удар закидів і критики», - заявив він.

Разом з тим Глава держави підкреслив, що діалог з ЄС щодо подальших шляхів реального і ефективного співробітництва триває. «Підкреслюю, реального і ефективного. І це не зупинка - це переосмислення і подальший рух», - зазначив він.

Звертаючись до прем'єр-міністра Миколи Азарова, Янукович підкреслив, що чекає від уряду і парламенту тісної взаємодії у переговорному процесі щодо підготовки Угоди з ЄС, яка була б вигідною для України і відповідала її національним інтересам.

«Я ще раз акцентую на тому, що ті чиновники, які не провели відповідні процедури і не погодили цей документ з об'єднаннями товаровиробників, не провели відповідну дискусію і не досягли рівня взаєморозуміння, повинні понести відповідальність за це, я чекаю від вас пропозицій», - заявив він.

Президент також зазначив, що в питаннях, які стосуються державних інтересів, необхідно вчитися відстоювати їх і досягати мети. «Упевнений, що після певного періоду непорозумінь наші європейські партнери нас підтримають і підуть назустріч», - підсумував Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250