Підтримка дрібних і середніх сільгоспвиробників, кооперативів залишиться ключовою в бюджеті для аграрного сектору на 2014 рік. Зокрема, аграрії зможуть скористатися програмами фінансового лізингу, наданням кредитів фермерським господарствам, підтримкою сільгоспкооперативів. Крім того, для малого і середнього бізнесу будуть доступні такі програми загального значення, як підтримка тваринництва та здешевлення кредитів і страхових платежів. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

«Щорічно більше 50% валової продукції сільського господарства виробляється саме дрібними її виробниками: невеликими фермерськими господарствами та особистими селянськими господарствами. І уряд забезпечує їм підтримку за допомогою податкових пільг і бюджетних програм підтримки. Так, в бюджеті на 2014 рік основним вектором державної підтримки залишиться сприяння розвитку дрібних і середніх сільгоспвиробників, кооперативів», - зазначив Бісюк.

За словами першого заступника міністра, дрібний та середній аграрний бізнес зможуть скористатися програмою кредитування фермерських господарств, на яку в спецфонд бюджету на 2014 рік планується направити близько 28 мільйонів гривень. А для оновлення технічного парку аграрії зможуть скористатися фінансовим лізингом. На нього у проекті бюджету виділено 3,8 мільйона гривень. Також із спецфонду планується виділити 100 млн гривень на розвиток хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними.

Також Бісюк додав, що найбільшу підтримку зможуть отримати сільгоспвиробники, які займаються тваринництвом. На цю основну бюджетну програму за рахунок спеціального фонду планується виділити 900 мільйонів гривень.

«Крім підтримки тваринництва, для малого і середнього бізнесу будуть доступні такі програми загального значення, як здешевлення кредитів і страхових платежів», - додав Бісюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153