Лікарі рекомендують українцям у новорічну ніч не зловживати традиційними стравами та алкоголем.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, повідомив сьогодні під час круглого столу головний спеціаліст з медицини невідкладних станів Департаменту охорони здоров'я КМДА Анатолій Вершигора.

«Необхідно готувати стільки, скільки ви можете з'їсти в саму новорічну ніч. Великий удар по печінці і шлунку можуть завдати холодець, олів'є на майонезі, тушкована картопля з м'ясом. Якщо з'їсти всі ці традиційні страви разом, організм буде просто боротися за життя», - зазначив фахівець.

Вершигора порадив готувати і їсти в новорічну ніч більше варених, рибних і овочевих страв і не забувати про культуру вживання алкоголю.

«У різному віці людям варто пити різний алкоголь. Людям молодшого віку - вино, старшим - міцні напої в невеликій кількості, а коньяк взагалі можна пити виключно після їжі», - підкреслив він.

У свою чергу, головний спеціаліст з гастроентерології Департаменту охорони здоров'я КМДА Ігор Червак закликав українців слідувати рекомендаціям класика фізіології Івана Павлова, і вставати з-за столу з легким відчуттям голоду.

«Варто вживати всіх страв потроху, особливо не їсти багато смаженого, жирного, солодкого. Також варто стежити за тим, щоб у куплених продуктах не було консервантів, м'ясо пройшло санітарно-епідеміологічну експертизу, у консервів не закінчився термін придатності, а салати не зберігалися в теплому місці», - нагадав він.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152