Досягнуті з Російською Федерацією домовленості дають можливість інноваційного оновлення економіки України і продовження її модернізації. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Моя принципова позиція: досягнуті нові відносини з Росією - це лише умова і вимога до наших внутрішніх перетворень. Не треба чекати, що станеться диво. Треба використовувати ці можливості та знайти ефективні шляхи використання цих ресурсів», - сказав Янукович, додавши, що завдяки домовленостям відкриються шляхи до створення «тисячі нових робочих місць», забезпечення підприємств новими контрактами і «можливостями інноваційного оновлення».

Глава держави пояснив «форсування» переговорного процесу з РФ істотним ускладненням двосторонніх торговельно-економічних відносин. «Цей період не можна рахувати в місяцях. Він почався кілька років тому, а в останні місяці він дуже загострився. Тому ми змушені були форсувати переговорний процес з Росією», - зазначив Президент.

Він упевнений, що тільки завдяки розумінню, політичній волі та зустрічним крокам російського керівництва Україна отримала пакет вкрай необхідних угод. «Ми йшли до цих умов фактично чотири роки, долаючи так звану спадщину контракту Тимошенко в 2009 році», - підкреслив Глава держави.

За словами Януковича, досягнуті домовленості з РФ про нову, помірну ціну на газ і кредит в 15 млрд доларів США на цьому етапі не тільки захищають фінансову систему України і економіку від можливих потрясінь, «але й, що дуже важливо, закладають для нас і наших товаровиробників умови початку нового етапу економічного зростання».

На думку Президента, ці домовленості дозволяють планувати, в першу чергу, стабільний розвиток промисловості, її модернізацію, підвищення конкурентоспроможності українських товарів, створення нових робочих місць.

Як раніше повідомляв ForUm, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387