У лікарні помер обвинувачений у вбивстві двох севастопольських школярок на початку 2011 року.

За інформацією прес-служби прокуратури Севастополя, підсудний помер 22 грудня, перебуваючи на лікуванні в міській психіатричній лікарні.

«Судовий розгляд кримінального провадження за цими подіями в Гагарінському районному суді триває. За його результатами буде прийняте відповідне рішення щодо вини чи невинуватості підсудного», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках цього ж кримінального провадження звинувачується спільниця чоловіка за ч.1 ст.396 КК України - приховування злочину.

Розгляд справи перебуває на стадії судового слідства.

Нагадаємо, 10-річна Настя Балябіна та 11-річна Таня Мізіна зникли в Севастополі 4 січня 2011 року. З 5 січня був організований їхній пошук міліцією, до якого долучилася і громадськість міста. 10 січня міліція порушила кримінальну справу. Пізно ввечері 29 січня дівчаток знайшли мертвими в районі гаражів зі слідами насильницької смерті.

У березні того ж року Василь Фаринник заявив про затримання 25-річної жінки за вбивство двох дівчаток у Севастополі.

Звинувачення у скоєнні даного злочину було висунуто 54-річному громадянину Російської Федерації. Крім того, звинувачення пред'явлене також громадянці України, яка приховала вчинений нею особливо тяжкий злочин (ч. 1 ст. 396 КК України).

Встановлено, що громадянин РФ, проживаючи в Севастополі протягом тривалого часу, скоював злочини щодо малолітніх дітей 1993-2000 років народження. У квітні 2012 року стосовно нього було порушено кримінальну справу за фактом розбещення малолітньої за ч. 2 ст. 156 КК України, під час розслідування якої встановлено його причетність до скоєння низки аналогічних злочинів та умисного вбивства двох дівчаток.

29 грудня в Гагарінському районному суді почалося слухання за даною кримінальною справою. Під час засідання адвокат повідомив, що в обвинуваченого під час перебування у слідчому ізоляторі стався інсульт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126